TIMBUKTU & DAMN!

Svenske Jason Diakité, bedre kjent som Timbuktu, er i Norge mest kjent for ”Alla vil till himmelen, men ingen vil dö” og ”Det løser sej” samt sine fantastiske liveshow sammen med sitt åttemannsorkester Damn!.
Jason er en av Sveriges største hiphop-artister gjennom tidene og siden første singelslippet i 1996 har han opptrådt både som soloartist og i diverse andre konstellasjoner - blant annet med funkbandet Damn! Som han har turnert med i over 15 år. Han har sluppet et titalls album, blitt tildelt mengder med Gull- og Platinaskiver, vunnet åtte Grammypriser og mottatt fire P3 Gull-utmerkelser.


I 2016 debuterte Jason som forfatter med familiebiografien En Droppe Midnatt. Boken, som er oppe i over 100 000 solgte eksemplarer er en slekts krønike om Jasons søken etter sine røtter, en søken som tar oss fra slaveriets USA til folkehjemmets Sverige.
I løpet av 2017 ble denne gripende beretningen omgjort til en liveforestilling som ble satt opp på scenen i Stockholm og Malmø. Suksessforestillingen har gått for fulle hus siden premieren og slo publikums rekorden på scenen Høyden på Way Out West sist sommer og lykkes til og med kunststykket å selge fullt hus på Operaen i Oslo i forkant. Høsten 2018 gjorde han forestillingen i ulike byer rundt om i Sverige og høsten 2019 settes den opp i New York.
Sommermånedene 2018 tilbrakte Timbuktu på de svenske og norske landeveiene med Damn!, og gjorde et dusin store konserter. Blant annet banket de publikumsrekorden på Malmøfestivalen.
23 november slapp Timbuktu & Damn! Albumet «Kjârlekens Blandband», en innspilling av sommerens fantastiske liveset. Albumet er innspillt i legendariske Gula Studion i Malmø, og ble sluppet digitalt samt på kassett band, da det jo er et klassisk blandband med Timbuktu & Damn!'s mest elskede låter, som «Resten av ditt liv», Dødsdansen» og Misstânkt.
Fredag 2 august stiller Timbuktu & Damn! På scenen på Lamholmenfestivalen i Svolvær med sin forrykende opptreden!

YOUTUBE video med Timbuktu & Damn! fra Roskilde Festivalen i 2015


Copyright © 2015 - Lamholmenfestivalen AS. Org. nr: 913 130 103.  
Alt innhold på websidene er beskyttet av lov om opphavsrett. Bruk av bilder eller innhold må klareres med Lamholmenfestivalen
Logg inn

Festivalweb utviklet av LOFOKUS